Danes je 19. avg 2019 23:12
 Stran 1 od 1 [ 1 prispevek ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: FORUMSKA PRAVILA - OBVEZNO PREBERI
UNREAD_POSTObjavljeno: 13. maj 2010 21:13 
Administratorji strani
Uporabniški avatar

Pridružen: 13. maj 2010 10:33
Prispevkov: 12753
FORUMSKA PRAVILA - OBVEZNO PREBERI

:arrow: Tu pišemo slovensko, zaželena je uporaba šumnikov. To je strokoven forum in ne klepetalnica, zato bodo besedila v "slengu" ali žargonu (piši kot govoriš) izbrisana. Kletvice niso dovoljene. Velike črke v računalniškem jeziku pomenijo kričanje, zato se temu "dretju" izogibajte. Prav tako se izogibajte najstniškemu načinu komunikacije : kul, kwa in uporabi tujk in internetni spakedranščini. Če ne znate pisati v slovenščini, prosite sorodnike ali prijatelje za pomoč. Če se zmotite, lahko sporočilo popravite z gumbom »uredi«.

:arrow: Preden odprete novo temo, se prepričajte na forumu, če taka tema že obstaja, v tem primeru pišite v že obstoječo temo. Tu vam lahko pomaga gumb zgoraj (z lupo) "Išči". Odpiranje enakih tem v različnih podforumih ni dovoljeno, podvojene teme bodo premaknjene v Smeti ter nato izbrisane. Teme, ki bodo zašle iz prvotne tematike, bodo zaklenjene in morda kasneje izbrisane. V forume lahko objavljajo le registrirani uporabniki.

:arrow: Ob registraciji ste se strinjali s tem, da ne boste objavljali sporočil z zlonamerno, žaljivo, nespodobno, vulgarno, obrekljivo, sovražno, grozečo ali katerokoli vsebino, ki lahko prizadene druge uporabnike tega foruma. Če opazite tako sporočilo, obvestite moderatorja oz. administratorja, ki bo v uglednem času ustrezno ukrepal. To je forum ljubiteljev vseh živali in vse provokacije na račun dobrobiti živali ali delovanja ali etičnega razmišljanja posameznih članov ali žalitve in diskreditacije niso dovoljene. Sodelujmo na kulturnem, strokovnem in konstruktivnem nivoju. Pišite spoštljivo, do drugih se obnašajte tako, kot bi želeli, da se tudi oni obnašajo do vas. Na forumu ni dovoljeno reševanje zasebnih sporov v stilu pranja umazanega perila ali iz maščevanja iz osebnih subjektivnih razlogov, razen če ne gre za nek širši interes ali za konkretne hude in dokazljive objektivne nepravilnosti.

:arrow: Na forumu lahko objavite samo svoje slike, ki jih imate na lastnem serverju (oz. na strani, ki dovoli objavljanje slik). Objavljanje tujih slik z drugih strani je prepovedano, razen če imate za to dovoljenje avtorja (v tem primeru to tudi napišite). V kolikor ugotovimo, da je slika objavljena brez dovoljenja avtorja, bo izbrisana. Slike naj bodo velike največ 70 kb (res max. 640 x 480 pix), drugače bodo spremenjene v povezave. V povezavi pa so lahko velike, kolikor želite. Lepo prosimo, da pred objavo sliko ustrezno pomanjšate, saj ni posebej težko. Prosimo tudi, da ne citirate in s tem podvajate tudi slik, ampak izbrišete tisto , saj se večinoma ve, na katero sliko se tekst nanaša oz. se lahko to preveri preko povezave.

:arrow: Avatar je slika, ki se pojavi ob vašem imenu pri vsakem sporočilu. Velikost naj ne presega 80x80 pikslov in 6kB. Slika mora biti vaša last ali pa morate imeti za njeno objavo dovoljenje avtorja. V nasprotnem primeru bo izbrisana.

:arrow: Prosimo da vsi, ki imate v podpisu sliko ali animacijo, to odstranite. Podpis ni namenjen prikazovanju slik, zato imate avatarje. Če zelite drugim pokazati svojega ljubljenčka, lahko v podpis napisete povezavo do albuma, ne pa tja lepiti slik.

:arrow: Registracija za sodelovanje na forumu je brezplačna in prostovoljna. Uporabnikom ni potrebno uporabljati pravega imena in priimka, namreč le veljaven elektronski naslov. Vendar pa vseeno menimo, da je bolje, če navedete čim več svojih veljavnih podatkov v profilu, saj to bistveno poveča verodostojnost vaših prispevkov. Če ugotovimo, da ste navedli lažne podatke, boste takoj izključeni iz forumov za nedoločen čas.

:arrow: Registriranje večih uporabniških imen je prepovedano. Če ste se ob registraciji zmotili, napako nemudoma sporočite administratorju foruma. Vsaka zloraba v tem smislu se smatra za najhujšo možno kršitev in bo ustrezno sankcionirana!

:arrow: Ni dovoljeno objavljanje nezaželene oglasne pošte (spam), objavljanje velikega števila sporočil (flood), komercialno oglaševanje v podpisih, sporočilih in avatarjih.

:arrow: Oglaševanje je dovoljeno pod rubriko Mali oglasi - Prodam - Kupim - rubrike ne izkoriščajte za oglaševanje neprimernih in prepovedanih stvari. Direktno reklamiranje izdelkov in storitev na forumu ni dovoljeno, razen v primeru, ko aktiven član reklamira izdelek ali storitev, ki se navezuje na tematiko foruma. Oglaševanje sloganov, objava povezav na druge spletne strani, prodaja in komercialne raziskave v forumu niso dovoljene.

:arrow: Delo administratorja/moderatorja in nestrinjanje z njim niso predmet debate na forumu. Te probleme rešujte preko zasebnih sporočil!

:arrow: Če vam je vsebina in poslanstvo foruma pri srcu, se lahko javite tudi sami za moderatorja. Moderatorji so uporabniki, katerih naloga je, da dan za dnem bdijo nad dogajanjem v forumu, ki jim je dodeljen. Poleg tega imajo pravico urejanja in brisanja objav, zaklepanja, odklepanja, premikanja, brisanja in deljenja tem forumov, ki jih moderirajo. Poskrbeti morajo, da uporabniki z objavami ne zaidejo izven teme, zaradi katere je bil forum ustvarjen ter za to, da se objave z žaljivo in neustrezno vsebino čimprej odstranijo.

Osnovni cilji in dejavnosti ustvarjalcev Foruma so:

:arrow: medsebojno nudenje in izmenjava teoretičnih in praktičnih informacij (izkušenj) iz področij vseh živali, hišnih in prostoživečih
:arrow: spodbujati pozitivno komunikacijo in dvigovati entuziazem ter zanimanje med vsemi v teh dejavnostih oz. hobijih
:arrow: spodbujati in dvigovati ekološko in etično osveščenost, še posebej na področju vseh malih živali
:arrow: prizadevanje za strokovno etične, poštene odnose na področju gojenja, izmenjave ali prodaje organizmov, kjer ima absolutno prednost biološka kvaliteta in optimalni načini gojenja ali prodaje iz vidika dobrobiti in kvalitete življenja organizmov
:arrow: stalno opozarjanje na morebitne nepravilnost in zlorabe hobija in s tem povezano sodelovanje z novinarji, inšpekcijskimi službami in ustreznimi državnimi zakonodajnimi organi za področje živali in drugih organizmov in drugimi sorodnimi organizacijami ali osebami
:arrow: stalno prizadevanje za krepitev boljših medsebojnih odnosov vseh v teh dejavnostih in širše "_________________
"Ujeti mikro-eko-sistemček z optimalno živo vodo, uravnoteženo biocenozno homeostazo, naravno biotsko raznovrstnostjo in biopotencialom"
Odsoten
 Profil Pošlji zasebno sporočilo  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
 Stran 1 od 1 [ 1 prispevek ] 


Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  

cron